Nivå


Nivå ligger i Nordsjælland og er en kystbaneby med 7.869 indbyggere (2011), beliggende i Karlebo Sogn.

Byen ligger i Fredensborg Kommune, cirka 15 kilometer syd for Helsingør ved Nivå bugt og hører til Region Hovedstaden.


Byen har tidligere været kendt for sine store teglværker, Sølyst Teglværk, Niverød Teglværk og Nivaagaards Teglværk, der har formet landskabet med store udgravninger, der i dag er kunstigt skabte søer. Mest kendt er vel Nivaagaards Teglværks ringovn, der er verdens ældste, stadig eksisterende ringovn, og som med nød og næppe blev reddet. Den er næsten det eneste levn fra et af Danmarks væsentligste industrilandskaber. Så sent som i 2009 er de sidste bygninger på Sølyst Teglværk blevet revet ned, og kun én skorsten og bestyrerboligen står tilbage. I 1976 blev direktørboligen revet ned. Den er tegnet af Ferdinand Vilhelm Jensen. Grunden blev bebygget med parcelhuse.


Kilde: Wikipedia

Om området

Bebyggelsen ligger i Grundejerforeningen Damgården, beliggende i den stille, nordlige del af Nivå, Fredensborg kommune. Der er kort afstand til indkøbscenter samt sikre stisystemer til boldbaner, institutioner og skole.


Ejendommen ligger indenfor ca. 5 min. i bil af både Nivå havn, strandpark og kystbanen.

Områdekort

Med kortet nedenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Klik på "Kort" i øverste højre hjørne af kortet for at se vejkort-visning i stedet for satellitfotos.

Street View

Med Street View nedenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.

Vejrudsigten fra DMI

Her kan du se vejrudsigten for området tættest på os


2-døgnsudsigt


3 til 9-døgnsudsigt


Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk